Lichaamsbeeldcoaching in Den Haag

Het ligt niet aan jou, jouw lichaam is niet het probleem. Je verdient een leven zonder schaamte; vrij van diëten, zonder gewicht te hoeven verliezen en zonder negatieve gedachten over je lichaam.

Herken je dit?

 • Je bent de tel kwijt over hoeveel diëten en 'levensstijlveranderingen' je in de loop van de jaren hebt geprobeerd te volgen;
 • Gedachten over eten en je lichaam beslaan een groot deel van je dag. Je staat ermee op en gaat ermee naar bed;
 • Je bent moe van de cyclus van het starten van een nieuw dieet, de beperking van eetrestricties en eetregels, uit het spoor vliegen en weer helemaal opnieuw beginnen;
 • Je hebt geen idee hoe je moet eten als je geen voedselregels volgt die door iemand anders zijn opgelegd;
 • Je slingert heen en weer tussen proberen 'perfect' te eten en 'geen controle' te voelen over je eetgedrag;
 • Je bent niet gelukkig met je huidige lichaam, maar kunt te gedachte aan het volgen van nog een dieet niet meer aan;
 • Je wilt leren om je lichaam te vertrouwen, je vrij te voelen rond eten en vrede te sluiten met je lichaam;
 • Je twijfelt of een maagband of gastric bypass de oplossing is voor jouw problemen.

Het leven is te kort om steeds honger te hebben of je lichaam te haten en geluk heeft niets met je kledingmaat te maken!

Een negatief lichaamsbeeld

Het houdt niet op met de afwijzing van wat je in de spiegel ziet. Als je niet van je uiterlijk houdt, wijs je jezelf af - soms een leven lang - een negatief lichaamsbeeld heeft verstrekkende gevolgen. Als je een negatief lichaamsbeeld hebt wil je het liefst (zowel letterlijk als figuurlijk) geen ruimte innemen. Je trekt je terug en past je aan tot je soms niet meer weet wie je in essentie bent. Je authentieke ik wordt overschaduwd door een aangenomen houding. Je ontwikkelt het talent om niet op te vallen; om onzichtbaar te zijn. Daarmee doe je jezelf tekort:

 • Je leven staat 'stil' als gevolg van onzekerheden over je lichaam;
 • Je vermijdt sociale interacties;
 • Je vindt dat je het niet waard bent om aandacht te besteden aan je uiterlijk en kleding;
 • Je ondervindt moeilijkheden in relaties en intimiteit.

Je hebt geen ander dieet of meer wilskracht nodig. Het is tijd voor een compleet andere benadering van voedsel en je lichaam.

Hoe bereik je het om gelukkig te zijn met je lichaam en je leven?

Ik begrijp het. Het is moeilijk en pijnlijk. De angst om ruimte in te nemen en om jezelf te laten zien heeft een enorme impact op je leven. Gewichtsverlies en diëten lijken de enige manier om een ​​leven te leiden waarin je je goed voelt over jezelf en om door anderen te worden geaccepteerd.

Maar dat is het niet! Het goede nieuws is: je kunt dat zelf bereiken. Liefde hebben voor je eigen lichaam met alles erop en eraan. Maar hoe doe je dat dan? Je hebt geen ander dieet, meer discipline of meer wilskracht nodig. Het is tijd voor een compleet andere benadering van voedsel en je lichaam. De belangrijkste stap en hoogst waarschijnlijk ook de moeilijkste stap op weg naar een positief lichaamsbeeld is te STOPPEN met diëten.

Doelgericht afvallen werkt niet voor 90% van de mensen op lange termijn. Sterker nog, het doet meer kwaad dan goed: het leidt tot een negatief lichaamsbeeld, jojoën, gewichtstoename en verstoord eetgedrag. Body Positive Coaching kan je verder helpen als je vast zit in de vicieuze cirkel van streng lijnen, afvallen en aankomen.

'NEE’ zeggen tegen lijnen en diëten is ‘JA’ zeggen tegen jezelf, want elke dag die je verspilt aan afslanken, is een dag minder om van het leven te genieten en om jezelf te ontwikkelen. Tijdens het Body Positive coachingstraject leer je hoe je evenwicht kunt vinden in eten en bewegen, hoe je een gezond leven kunt leiden dat voor jou werkt en hoe je de focus verlegt van afvallen naar een positief lichaamsbeeld.

Mijn begeleiding is vooral passend voor vrouwen die hebben ervaren dat lijnen en hun eten onder controle willen houden niet werkt en hen juist in de ban van hun lichaam, eten en eetbuien houden. Die weten dat hun terugkerende pogingen om af te vallen hen juist belemmert in hun dagelijkse geluk.

Je bent meer dan je lichaam!

Wat zijn de dingen die jij écht wilt doen in je leven, maar die je achterwege laat vanwege je lijf? Welke voorwaarden heb jij jezelf gesteld en waar moet jij aan voldoen voordat je jezelf goed genoeg vindt om die 'knalrode jurk' te dragen of om je dromen na te jagen? Wat maakt jouw leven waardevol? Door aandacht te besteden aan wat je wel kunt, hebt of tot je beschikking hebt, kun je groeien. Immers: alles wat aandacht krijgt groeit. Door daarnaast zicht te krijgen op wat er in jouw leven toe doet en hier vervolgens stappen in te zetten, verbind je je ‘walk’ aan je ‘talk’.

Je lichaamsbeeld repareren is hard werken! Het kost tijd, geduld en heel veel zelfliefde, maar de vrijheid die het je oplevert is het ruimschoots waard. Vrijheid om jezelf te kunnen zijn en om jezelf op een vrije manier in relatie te brengen met de wereld. Daarmee trek je ook situaties en mensen aan die precies bij jouw verlangens passen.

Soms is het fijn als iemand je bij de hand neemt en een stukje met je meeloopt.

De bouwstenen van het Body Positive Coachingsprogramma:

Ik weet hoe het is!

Het is belangrijk dat je je tijdens de coachingssessies veilig voelt, zodat je vrijuit kunt spreken en oefenen. Ik weet hoe het voelt om je gevangen te voelen in je lichaam, je te schamen voor je eetbuien en om een soort dubbelleven te leiden, terwijl iedereen om je heen van het leven lijkt te genieten. Als ervaringsdeskundige begrijp ik jouw pijn, verdriet, schaamte, angst en machteloosheid. Waarden waar vanuit ik werk zijn: authenticiteit, zorgvuldigheid, oprechte interesse, aandacht zonder (voor)oordeel, aanmoediging en compassie.

Wat levert de Body Positive coaching je op?

 • Je leert hoe je gebruik kunt maken van de aangeboren voedingswijsheid van je lichaam.
 • Je sluit vrede met het voedsel, waar je in het verleden geen controle over had.
 • Je begint met het accepteren en respecteren van je lichaam, zonder continue het gevoel te hebben dat het op een of andere manier 'gefixed' moet worden.
 • Je begrijpt dat gezondheid niet gekoppeld is aan gewicht en hoe je je gezondheid kunt verbeteren, zonder daarbij je gewicht op de voorgrond te plaatsen.
 • Je leert je innerlijke criticus het zwijgen op te leggen en jezelf met compassie en mildheid te behandelen.
 • Je doorbreekt de cyclus van altijd beginnen aan een nieuw dieet, falen, jezelf de schuld geven en weer opnieuw beginnen.
 • Je leert om voeding door een neutrale bril te bekijken, in plaats van er een 'goed' of 'slecht'label op te plakken en je elimineert de schuldgevoelens die verband houden met het eten van voedsel.
 • Je leert herkennen wanneer je honger hebt, wanneer je vol bent, waar je naar verlangt en waardoor je lichaam zich het beste voelt.
 • Je leert om te bewegen met plezier en om je goed te voelen, in plaats van alleen te bewegen om calorieën te verbranden, jezelf te straffen of ter compensatie voor wat je hebt gegeten.
 • Je ontwikkelt een vredige, stressvrije relatie met eten en je lichaam, zodat je meer tijd en energie kunt besteden aan de dingen die je echt belangrijk vindt.

"Bianca, jij heb iets unieks te bieden en een rijke bron van kennis en persoonlijke ontwikkeling om uit te putten. Welkom bij het netwerk van Body Positive & Gewichtsneutrale professionals. Ik ben ontzettend blij dat je erbij hoort."

Danielle van Heemskerk van Bureau Body Positivity

Professionele kleur-, stijl- en figuuranalyse

Als je zo hard gewerkt hebt aan lichaamsacceptatie en je je lichaam niet meer ziet als een probleem, dan hoort daar ook een mooie afronding bij in de vorm van een kleur- en stijladvies. Wat is er nou fijner om na een Body Positive coachingstraject waarin je je eerste nieuwe stappen zet naar een positief lichaamsbeeld, je innerlijke verandering te ondersteunen door ook je kledingstijl en kleurgebruik aan te passen!

Ben jij er klaar voor om de shift te maken van geen ruimte in te durven nemen naar er volledig te mogen zijn? Om je zelfverzekerd door deze wereld te bewegen, comfortabel in jouw lichaam? Om in het nu te leven. Om zonder angsten je dromen na te jagen en de energie te hebben om dat te doen? Om je sexy te voelen en te genieten van intimiteit? Om kleding te dragen die je mooi vindt, waar je blij van wordt en die laat zien wie jij bent?

Ben jij klaar voor een vrij, vreugdevol en kleurrijk leven?

Laten we beginnen!

Ik heb een gevarieerd programma opgebouwd om jou te kunnen begeleiden naar een vrij, vreugdevol en kleurrijk leven in het lichaam dat je nu hebt. Voor het één-op-één Body Positive coachingsaanbod en de tarieven: klik hier

Voor meer informatie over de Body positivity groepstraining: klik hier

www.lichaamsbeeldcoach.nl

Je bent van harte welkom!

Neem contact met me op om kennis te maken en je verhaal te delen. Een kennismakingsgesprek is geheel vrijblijvend.

Je kunt me voor meer informatie en inspiratie over Body Positivity Power en lichaamsbeeldcoaching volgen op Facebook en Instagram: