Intuïtief eten

Intuïtief eten is een proces van opnieuw connectie maken met je lichaam

Diëten veroorzaken zowel schade aan onze fysieke-, als psychologische gezondheid. Een verslechterde stofwisseling, toenemende eetbuien, een groter risico op eetstoornissen en een afnemend zelfvertrouwen.

Het opgeven van diëten en het levenslange streven naar een dunner lichaam betekent niet dat je jezelf opgeeft. Ja, je geeft onbereikbare idealen op, maar het geeft je eigenlijk de mogelijkheid om beter voor jezelf te zorgen. Het stelt je in staat om te stoppen met het straffen van je lichaam en laat je keuzes maken die tegemoetkomen aan wat je lichaam werkelijk nodig heeft.

Als je lang gewend bent om te eten volgens strikte regels en richtlijnen, dan kan het zijn dat je niet meer goed weet of je honger hebt, waar je dan trek in hebt en wanneer je daadwerkelijk vol en voldaan bent.

Met intuïtief eten kun je de dieetregels die je leven hebben over genomen achter je laten en leren om de interne signalen van je lichaam weer te vertrouwen, in plaats van te luisteren naar externe bronnen om je te vertellen wat en hoeveel te eten. Je wordt weer de expert van jouw eigen lichaam. Het is eten op een manier die aangenaam is en je voldoening geeft. Je eet wanneer je honger hebt en je stopt wanneer je vol zit. Een gezonde relatie met eten, betekent dat je je niet langer schaamt, schuldig of angstig voelt over eten en dat gedachten over eten niet langer je leven bepalen.