Ik merk dat steeds meer vrouwen worstelen met hun lichaam, gewicht en uiterlijk. En dat staat behoorlijk in de weg van hun levensgeluk.

Over mij

Ik ben Bianca Boers. Na het behalen van mijn Master of Humanistic, Ethical and Worldview Education (Universiteit voor Humanistiek), heb ik als docent humanistisch vormingsonderwijs en trainer talent- en identiteitsontwikkeling gewerkt. Zingeving en levenskunst speelden hierbij een belangrijke rol. Als docent heb ik ervaren dat een negatief zelfbeeld en/of lichaamsbeeld er bij veel (jonge) mensen voor zorgt dat ze in een neerwaartse spiraal terechtkomen en zich terugtrekken uit het dagelijks leven en wat voor impact dat heeft op gezondheid, vriendschappen en zelfs school- , studie- en of werkprestaties. 

Ook in mijn werk als lichaamsbeeld- en imagocoach valt me op dat als mensen zichzelf met andere mensen vergelijken (wat natuurlijk en menselijk is),  we vooral die delen van ons uiterlijk vergelijken waar we niet tevreden over zijn. Deze focus op uiterlijk en de druk (van o.a. de sociale media) om te voldoen aan de onbereikbare en onrealistische schoonheidsidealen veroorzaakt dat we onszelf te veel identificeren met ons uiterlijk. Hierdoor zien we de echte schoonheid in onszelf niet meer. Het beïnvloedt onze eigenwaarde en ondermijnt ons zelfvertrouwen. 

Body Positivity

Mensen zijn gelukkiger en zelfverzekerder als ze zichzelf mooi voelen. Ik ben fan van de 'Body Positivty Beweging' die de epidemie van lichaamsontevredenheid, maar ook bodyshaming bestrijdt. Ik wil daar graag een bijdrage aan leveren door bodypositivity, bodydiversity en lichaamsrespect onder de aandacht te brengen. Ik word vooral geïnspireerd door vrouwen die geaccepteerd hebben dat ze niet (meer) het lichaam van hun dromen hebben, maar een unieke kledingstijl ontwikkeld hebben. 

Er is moed voor nodig om je eigenheid te omarmen, uit je onzekerheid te stappen en te zeggen: "Hier ben ik. Ik heb mijn lijf lief. Ik ben zacht voor mijn huid die niet meer zo strak is, trots op de strepen op mijn buik en de bobbels op mijn dijen. Het is wie ik ben en ik benader het met de liefde en compassie die het verdient." 

Omdat het in de praktijk nog wel eens tegenvalt, wil ik je graag helpen om weer met een glimlach naar jezelf in de spiegel te kunnen kijken en je natuurlijke schoonheid te omarmen 💕. Mensen en kleur zijn mijn passie. Door het opzetten en invulling te geven aan mijn coachingspraktijk komen mijn hoofd, hart en handen samen. Ik vind het heerlijk te zien hoe kleding de kern van een vrouw zichtbaar kan maken, hoeveel schoonheid en zelfvertrouwen dat oplevert en ze gaan stralen.

Ik verheug me erop je te ontmoeten!

Bianca Boers

"Lieve Bianca, er zitten veel vrouwen te wachten op jouw warme, nieuwsgierige en betrokken manier van kijken en contact maken. Ik weet zeker dat jij de veilige, neutrale en ongedwongen sfeer kan bieden die er nodig is voor veel vrouwen om openlijk over hun issues met hun lijf te praten. Jij weet als geen ander hoe vrouwen zoekende kunnen zijn in hoe de buitenkant zich verhoudt tot de binnenkant. Jij legt de verbinding tussen die twee op een wezenlijke en diepgaande manier. Ik gun deze vrouwen jou en jouw vermogen om te analyseren waar de ruimte tot meer zelfacceptatie begint."

Danielle van Heemskerk van Bureau Body Positivity

The Evolution

In deze DOVE film The Evolution of Beauty, zie je de transformatie van een model, van haar normale, dagelijkse uiterlijk tot de definitieve foto die voor een advertentie wordt gebruikt. 

Beautiful or average?

Bovenstaande DOVE film Choose beautiful Women all over the world laat twee deuren zien bij de entree van een gebouw. Boven de ene deur staat "mooi" en boven de andere deur staat "gemiddeld".  Vrouwen over de hele wereld worden geïnterviewd over wat hen heeft geleid tot de keuze om door een bepaalde deur naar binnen te gaan. Voor welke deur zou jij kiezen?