Creativity is the heart of a personal style,  self-acceptance is the soul. 

Carla Mason Mathis

Imago traject 

Het creëren van balans en harmonie, zodat je krachtig, zelfverzekerd en authentiek overkomt.

Sta jij 's ochtends voor een volle kast, maar heb je niets om aan te trekken? Ben je benieuwd hoe je er fantastisch uit kunt zien door het optimaal benutten van kleur, vorm en stijl? Heb je een sollicitatiegesprek en wil je een verpletterende indruk maken? Wil je weten welke kleding bij jouw lichaamsvormen past? Heb je je buik vol van miskopen? Wil je slim leren shoppen?

Een imago traject bij de Haagse KLEUR & STIJL Studio is een praktisch coachingstraject voor iedere vrouw die op zoek is naar haar persoonlijke kledingstijl, onafhankelijk van modetrends en budget.

Het imago traject compleet is verdeeld over 4  sessies. Je leert hoe je kleur en kleding voor je kunt laten werken, hoe je met kleding je eigen verhaal kunt vertellen, precies zoals het bij jouw past. Niet alleen in overeenstemming met je uiterlijk, maar ook met je innerlijk, dat wat jou uniek maakt.

We starten het imago traject met een uitgebreide kleurenanalyse met het 78Color System. We kijken met welke kleuren (en kleurencombinaties) jij er op je mooist uitziet en welke contrastwaarden bij jou passen. De 2e sessie gaat over jou als persoon, over je kwaliteiten, je levensstijl en je uitstraling. Komt jouw uitstraling overeen met wie je werkelijk bent? Wat wil jij uitstralen? Tijdens de 3e sessie doen we de metingen voor de figuuranalyse en onderzoeken we met de stijlanalyse welke stijlpersoonlijkheden bij jou passen. Ter voorbereiding van deze sessie krijg je ook inspirerende huiswerkopdrachten, zoals het maken van een collage. Met welke kleding kun jij jouw eigenheid, jouw unieke 'muziek' in de wereld laten klinken? Tijdens de 4e en laatste sessie worden alle losse delen samengevoegd en krijg je een compleet advies met uitleg, waarbij de pasvorm, de lijnvoering, de kleurverdeling, de details, de stofsoorten, de dessins en de stijl van de kleding en accessoires aan bod komen. Het imago traject compleet levert een persoonlijk en uniek stijlrecept op, waar jarenlang op doorgeborduurd kan worden.

Een imagotraject is altijd individueel, zodat ik me volledig kan richten op jou en een goed persoonlijk advies kan geven. Door de vier contactmomenten is er voldoende tijd om uitgebreid in te gaan op specifieke vragen. Zowel van de kleurenanalyse, als van de stijl- en figuuranalyse krijg je een schriftelijke rapportage.

Speciaal voor diegene die al een kleuranalyse hebben gehad, is er ook een korter traject: Imago traject compact: 3 sessies

Imago traject compleet € 1137,50 inclusief kleurenanalyse, stijlanalyse, figuuranalyse , Personal Color Card en schriftelijke rapportages

Imago traject compact  € 1000,- inclusief stijlanalyse, figuuranalyse  en schriftelijke rapportages

Voor een overzicht van het aanbod en de tarieven: klik hier

Hoe laat je zien wie je bent? De brug van je innerlijk naar je uiterlijk.

Wie ben jij? Hoe kom je over en hoe wil je overkomen?

Iedere vrouw heeft een voorkeur voor een bepaalde stijl van kleden. Dit is je 'stijlpersoonlijkheid'. Stijl en identiteit liggen in elkaars verlengde. Jouw kleding is een weerspiegeling van je identiteit. Een eigen persoonlijke stijl, zegt dus heel duidelijk iets over wie jij bent. Op basis van een uitstraling worden contacten gelegd, oordelen gevormd en keuzes gemaakt. Een imago klopt als we echt zien wie jij bent, als identiteit en imago samenvallen.

Het schept verwarring als je bijvoorbeeld kleding draagt met een volgzame, ingetogen uitstraling, terwijl  je in feite krachtig en doortastend bent. Mensen die in hun kleding laten zien wie ze zijn, ervaren wij als authentiek; 'what you see is what you get'. Imago begint met de binnenkant: Wie ben je? Welke eigenschappen en kwaliteiten heb je? Welke energie omringt je? Hoe is je zelfvertrouwen en je levensstijl? Wat zijn je passies? Daar past een buitenkant bij in de vorm van een kapsel, make-up, kleur, kledingstijl en accessoires.  Deze buitenkant klopt als het past bij jouw binnenkant.

Geeft jouw kledingstijl (nog) weer wie jij bent? Wat voor eerste indruk maak jij? Past jouw uitstraling (buitenkant) bij jouw kwaliteiten, vaardigheden en eigenschappen (binnenkant)? Hoe zichtbaar ben jij? Maak je je (on)bewust klein? Zou je wat krachtiger over willen komen?  Als je je realiseert dat kleding veel over jezelf zegt, hoe zou je kleding dan willen gebruiken? Wat zou je willen dat jouw kleding over jou zegt?

"Dankzij Bianca heb ik eindelijk een stijl gevonden die zowel bij mijn persoonlijkheid als mijn figuur past. De kleuren die ik nu draag, passen zoveel beter bij me dan het eeuwige zwart wat ik vaak droeg en wat me ouder deed lijken dan ik ben. Ik heb nog nooit eerder zoveel complimenten gekregen!"

"De figuuranalyse wordt afgenomen in een zwarte legging en shirt; dat is veel prettiger en laagdrempeliger, dan in je ondergoed staan. Geen enkel moment heb ik een slecht gevoel gekregen over dingen waar ik onzeker over was. Ik vond het leuk dat ze zich ook verdiepte in mijn persoonlijkheid en echt samen met me overlegde wat zou kunnen werken als stijl. Het voelt niet als iets opgelegds dat uiteindelijk niet bij me zou passen, maar juist als een hele duidelijke gestructureerde vertaling van wat ik in mijn hoofd heb en hoe ik eruit zou willen zien. Ik vond de opzet erg leuk. Elke keer kwam ik weer super geïnspireerd bij haar vandaan."

"De huiswerkopdrachten waren leuk om te doen; het zet je van te voren aan het denken over jezelf en wat je mooi, belangrijk of leuk vindt. Het was erg fijn om te merken dat er alle tijd werd genomen om te kijken wat er precies uit de analyses kwam en om al mijn vragen te beantwoorden. Ik vond het ook fijn dat Bianca mij echt als persoon wilde leren kennen om goed advies te kunnen geven en ze niet haar eigen kleding stijl of smaak probeerde op te leggen."

Kleding is een communicatiemiddel.  Door je kledingkeuze geef je aan wie je bent. Als je een persoonlijke kledingstijl hebt ontwikkeld die perfect past bij jouw lichaamsvormen en je persoonlijkheid, dan hoef je je niets aan te trekken van de mode. Je staat als het ware boven de mode. 

Voor sommige mensen is een authentieke kledingstijl heel vanzelfsprekend. Ze kleden zich intuïtief zoals ze zijn, weten wat hun goed staat en wat past bij een situatie. Andere mensen moeten er bewust hun best voor doen om kleding te kiezen die past bij hun innerlijk en uitstraalt wie zij zijn. En voor sommigen is het een zoektocht of een nieuw leerproces. Een eigen kledingstijl heb je niet zomaar, die ontwikkel je. Het is een creatief proces dat aandacht en inspanning vergt. Veranderen doe je niet van de ene op de andere dag. De stap uit je 'comfort zone' is ook niet zomaar gemaakt. Ik leer je hoe je met kleding kunt uitstralen wie je bent en geef je de handvatten om stap voor stap je gewenste stijl te ontdekken, te definiëren en consequent te implementeren. Als je jouw eigen stijl (her)kent, kun je je garderobe uitbouwen met stukken waar je je heel fijn bij voelt. Je kiest alleen uit het modebeeld wat voor jou werkt. Een beetje van dit of dat, toegepast op je eigen manier. Je bent uniek en laat dat ook zien. 

Style has no age

Deze film  van de Fabulous Fashionistas laat zien hoe zes dames er allemaal op hun eigen manier fantastisch uitzien.

Ondanks dat deze dames een gemiddelde leeftijd van 80 (!) hebben, geven ze je een ander gevoel van ouderdom. Ze voelen zich geen oude mensen, ze laten allemaal op hun eigen manier zien dat je er fantastisch uit kunt zien op elke leeftijd.

Het zijn modeliefhebbers met een eigen, unieke stijl. Misschien vind je het wat te excentriek of over de top? Over smaak valt niet te twisten. Waar ik bewondering voor heb is de manier waarop deze vrouwen in het leven staan en hoe ze zichzelf kunnen zijn in hun stijl en uitstraling. Heb jij een kledingstijl die perfect bij jouw persoonlijkheid aansluit en die ook voor anderen herkenbaar is? Klopt jouw imago met je identiteit? Heb je behoefte aan inspiratie? Wil je dit samen met mij ontdekken?  Je bent van harte welkom!

Style is a way to say who you are, without having to speak.

Rachel Zoe