Elke dag heb je de keuze te bepalen hoe je eruit wilt zien. Ontdek hoe iets alledaags als kleding je kracht en plezier kan geven.

Imagocoaching

De meeste vrouwen vinden het fijn om er leuk uit te zien. Het gaat er dan niet om de mooiste te zijn, de opvallendste, de hipste of de leukste. Maar het is prettig voor jezelf, omdat je lekker in je vel zit, omdat je kleding leuk vindt en omdat je goed voor jezelf wilt zorgen. Mooie kleren zijn dan als de kers op de taart.

Style has no age, skincolor, shape or size!

Helaas zorgt het uiterlijk ook voor een enorme druk op vrouwen in deze maatschappij. Veel vrouwen zijn onzeker over hun uiterlijk en weten zonder moeite minstens vijf minpunten over hun uiterlijk op te sommen, maar ze vallen stil als het gaat om het benoemen van hun pluspunten. We worden dagelijks geconfronteerd met het vrouwelijke lichaamsideaal. Het kan je onzeker maken wanneer je probeert aan deze eenzijdige en onrealistische schoonheidsidealen te voldoen. We kunnen schoonheid, geluk en gezondheid niet afmeten aan een lichaamsvorm of kledingmaat. En wat iemands waarde als mens is al helemaal niet. 

Als het niet gaat om het perfecte lichaam, waar gaat het dan wel om? Het gaat erom, dat je beseft wat voor impact jouw spiegelbeeld heeft op je gevoel. Hoe voelt het als je in de spiegel kijkt? En als je niet denkt: "Helemaal zo gek nog niet!" Dan is het tijd om daar iets aan te doen. Zonder botox, zonder dieet en zonder torenhoog budget.

Schoonheidsexperiment

Ik wil graag de film van DOVE real beauty sketches met je delen. Het gaat over een schoonheidsexperiment. Er wordt aan vrouwen gevraagd om een beschrijving van zichzelf te geven aan een forensisch tekenaar (die achter een gordijn verborgen zit) en die een portret van ze maakt op basis van hun eigen beschrijving. 

Vervolgens wordt een onbekende gevraagd om dezelfde vrouwen aan de tekenaar te beschrijven, zodat zichtbaar werd in hoeverre de twee beschrijvingen van elkaar verschilden. Het resultaat? Twee totaal verschillende portretten. Het portret dat gebaseerd was op de beschrijving van de onbekende was mooier, vrolijker en realistischer. Ik word elke keer weer geraakt als ik de emotionele reactie van de vrouwen zie, als ze de twee portretten naast elkaar zien. 

De boodschap van deze film is duidelijk: Je bent mooier dan je denkt! Bekijk je eigen lichaam met mildheid en waardering. Wees trots op jouw individualiteit en waardeer ook de diversiteit van mensen om je heen. Geen lichaam is hetzelfde. Alles wat ons anders maakt, maakt ons uniek en dat is waardevol.

Innerlijk en uiterlijk

Als imagocoach ben ik geïnteresseerd in de balans en harmonie tussen jouw innerlijk en uiterlijk.  

Als je begrijpt wat jouw beste kleuren zijn, hoe je figuur in elkaar zit en wat kleding daar voor effect op heeft; dan weet je ook hoe je kleding kunt gebruiken om jezelf te laten zien op een manier waar jij blij van wordt. Door een kleurenanalyse, stijlanalyse en figuuranalyse ontdek je welke kleuren jou het beste staan en welke pasvorm, lijnvoering, details en stoffen het beste passen bij jouw figuur en persoonlijkheid. Je krijgt inzicht in hoe je kleding kan gebruiken in je voordeel, daardoor neem je het heft in handen en houdt de mode, je niet meer in de houdgreep. Het maakt niet uit hoe oud je bent, welk figuur je hebt of hoeveel je weegt. Het gaat niet om merken, of om veel geld. Het gaat om een stukje zelfkennis, kleur- , figuur- en stijlkennis; wat bijdraagt tot een zelfverzekerd gevoel. Je krijgt een beter inzicht in je garderobe en het oerwoud aan winkels en verleidingen. En dat is onbetaalbaar! Mijn ultieme doel is dat jouw kleding recht doet aan jouw innerlijke- en uiterlijke schoonheid en dat je ontdekt hoe iets alledaags als kleding je kracht en plezier kan geven. Laat zien wie je bent!

"Heerlijk dat ik een aantal kleuren kan schrappen uit mijn leven, lekker rustig. Ik ga zeker gebruik maken van de terugkom service! Sowieso voor de gezelligheid en vast en zeker heb ik tegen die tijd combinatie-vragen." Ervaring met de Haagse KLEUR & STIJL Studio.

Maatwerk

Ik vind zorgvuldigheid en een veilige sfeer belangrijk. Voor elk consult neem ik ruim de tijd om je te leren kennen. Wie ben je? Wat is voor jou belangrijk? Ik laat je graag zien wat je goed staat en wat het beste bij jou past. Je persoonlijkheid vormt de basis. Een advies op maat, is wat ik garandeer. Onder het genot van een kopje thee of koffie, luister ik graag waar je tegenaan loopt. Waardoor komt het dat je een bepaald kledingstuk soms heel graag aantrekt, terwijl het een andere keer niet fijn voelt? In welke kleding voel je je zeker of krachtig en in welke kleding onzeker of kwetsbaar? Kledingstukken die je draagt, communiceren niet alleen met de mensen om je heen, ze communiceren vooral met jou! 

“Na de kleur-, figuur- en stijlanalyse van Bianca, ben ik anders naar mezelf gaan kijken. Na een kleursessie weet je al wat je kan veranderen, maar de styling maakt het af.  Als je ouder wordt, verandert je huid en dat maakt dat sommige kleuren niet meer zo mooi staan. Ook mijn make-up heeft een update gekregen. Bianca heeft voor mij een opzet gemaakt voor een basisgarderobe, die ik elk seizoen kan aanvullen met modieuze items. Al shoppend met je kleurenkaartje komt je kledingkast er langzaam anders uit te zien. Ik kan eindeloos veel combinaties maken, want alles past bij elkaar." Ervaring met de Haagse KLEUR & STIJL Studio.

Kleur- en stijladvies in Den Haag