Body positivity in Den Haag

Wat zou er gebeuren als je stopt met jezelf te willen veranderen en je lichaam accepteert zoals het nu is?

Hallo! Ik ben Bianca Boers. Als lichaamsbeeldcoach begeleid ik dappere vrouwen die worstelen met lichaamsbeeld, chronisch diëten en eetproblemen op hun reis naar een positief lichaamsbeeld en een ontspannen relatie met eten; ongeacht hun gewicht. Vrouwen die voelen dat ze een shift mogen maken van geen ruimte in te durven nemen naar er volledig te mogen zijn. Ik geloof in de waarde van ieder mens, dat alle lichamen even waardevol en waardig zijn, ongeacht hun grootte, vorm, kleur of vaardigheid. Dat gezondheid en welzijn mogelijk is, zonder dat je een dieet of trainingsschema hoeft te volgen of een bepaald gewicht hoeft te hebben. Ik droom van een wereld waarin we de verscheidenheid van mensen eren en respecteren.

Body positivity

Body positivity betekent dat je een accepterende houding aanneemt tegenover jouw eigen lichaam én dat van anderen. Voor de bodypositivity beweging is acceptatie van diversiteit, representatie van diversiteit en lichaamsrespect belangrijk. Ieder lichaam mag er zijn en verdient respect: wit, gekleurd, gehandicapt, dik, dun, lang, kort etc. Het ene lichaam is niet mooier dan het andere lichaam.

Body positivity plaatst gewicht op de achtergrond en lichaamsrespect op de voorgrond. En dat is voor veel mensen niet vanzelfsprekend. We worden de hele dag omringt met boodschappen die ons vertellen wat we moeten eten en wegen om mooi, geaccepteerd, aantrekkelijk en gezond te zijn. We zijn ervan overtuigd geraakt dat geluk iets is dat alleen maar mogelijk is als we ons streefgewicht behalen, als we een sixpack hebben of als we die paar centimeter van onze taille af kunnen halen. We zien ons lichaam als een probleem, maar het probleem is de manier waarop we geleerd hebben naar onszelf te kijken. Het probleem is dat we denken dat er maar één ideaal lichaam bestaat. Onze relatie met ons lichaam en voeding zit daardoor vaak vol met strijd, oordeel en schaamte en de dieetindustrie verdiend 60 miljard dollar per jaar aan onze wens om ons lichaam te veranderen.

Je lichaam is niet het probleem! We maken onszelf ongelukkig, omdat we ons lichaam afwijzen.

Dieetcultuur

Ook ik ben opgegroeid in een maatschappij die geobsedeerd wordt door gewicht, gezondheid en uiterlijk. Toen ik zelf buiten de lijntjes van de schoonheidsnorm kwam, wilde ik niets liever dan afvallen en zo werd gewicht steeds meer 'een ding' in mijn leven. Ik heb jaren in de dieetcyclus doorgebracht en met elke nieuw dieet verslechterde mijn relatie met voedsel en mijn lichaam. Ik worstelde met eetbuien en een negatief lichaamsbeeld en wist dat ik een verandering moest maken. Ik ontdekte de Body positivity beweging, begon te leren over intuïtief eten, HAEZ (Health At Every Size) en leerde hoe ik mijn lichaam weer kon vertrouwen en accepteren. Uiteindelijk werd ik zelf Body Positivity Professional.

Body Positivity geeft ruimte voor levensgeluk

Achteraf gezien, was het de zoektocht meer dan waard! Alles wat ik in mijn leven heb geleerd komt nu samen. Ik had nooit kunnen dromen dat ík na jaren zelf te hebben geworsteld met diëten, eetbuien en een negatief lichaamsbeeld, nu andere vrouwen inspireer en begeleid om ontspannen om te gaan met eten, met plezier te bewegen en de regie over hun leven weer op te pakken. Mijn werk als lichaamsbeeldcoach geeft mij enorm veel energie en voldoening. Het is nog leuker, omdat ik het kan combineren met mijn werk als imagocoach en de vrouwen als afsluiting van een Body Positive coachingstraject extra kan ondersteunen met een professionele kleur, stijl- en figuuranalyse. Mijn passie voor het mooier en zichtbaarder maken van de ware IK komt hier weer goed van pas.

Ik heb zelf kunnen ervaren hoe body positivity ruimte geeft voor levensgeluk. Voor je leven vormgeven zoals jij dat wilt, zonder dat er voorwaarden hangen aan je geaccepteerd voelen, goed genoeg zijn, gezond zijn en jezelf zijn. Het is waarachtig, concreet en tastbaar. En dat gun ik jou ook.

Ik heb als lichaamsbeeldcoach een gevarieerd coachingsprogramma opgebouwd om jou te kunnen begeleiden naar een vrij, vreugdevol en kleurrijk leven in het lichaam dat je nu hebt. Voor het coachingsaanbod en de tarieven: klik hier

"Lieve Bianca,

Er zitten veel vrouwen te wachten op jouw warme, nieuwsgierige en betrokken manier van kijken en contact maken. Ik weet zeker dat jij de veilige, neutrale en ongedwongen sfeer kan bieden die er nodig is voor veel vrouwen om openlijk over hun issues met hun lijf te praten. Jij weet als geen ander hoe vrouwen zoekende kunnen zijn in hoe de buitenkant zich verhoudt tot de binnenkant. Jij legt de verbinding tussen die twee op een wezenlijke en diepgaande manier. Ik gun deze vrouwen jou en jouw vermogen om te analyseren waar de ruimte tot meer zelfacceptatie begint."

Danielle Heemskerk van Bureau Body Positivity

www.bodypositivitydenhaag.nl

Je bent van harte welkom!

Neem contact met me op om kennis te maken en je verhaal te delen. Een kennismakingsgesprek is geheel vrijblijvend.

Je kunt me voor meer informatie en inspiratie over Body Positivity Power en lichaamsbeeldcoaching volgen op Facebook en Instagram: